martes, 20 agosto 2019
Inicio » ACTUALIDAD » Poemes, música i sopar de cabasset a la IV Festa Estellés a Dénia

Poemes, música i sopar de cabasset a la IV Festa Estellés a Dénia

Compromís va presentar en roda de premsa la IV edició de la Festa Estellés que se celebrarà a Dénia el pròxim divendres, 20 de setembre. La festa, igual que l’any anterior, tindrà lloc al carrer Vicent Andrés Estellés, al costat de la Glorieta del País Valencià, a partir de les 20 hores.

L’acte consistirà en un sopar de cabasset, en un ambient familiar i festiu, lectura de poemes i amb actuacions musicals. Tal i com anuncià el secretari d’organització de Compromís, Sebastià Garcia, hi haurà personalitats del món de l’esport, de les falles, dels Moros i Cristians, de la premsa local, així com dels propis botiguers del carrer.120913 007

Després del sopar, que cadascú es portarà de casa (l‘organització s’encarrega de la picaeta i posarà beguda a la venda) tindrà lloc el recital de poesia, en el qual es llegiran una cinquantena de poemes a càrrec dels participants voluntaris.

Les actuacions musicals del cantautor local Sergi Contrí i la Rondalla Vent, Pols i Pua, amenitzaran la revetlla que s’espera repetisca l’èxit de participació de la passada edició.

Sebastià Garcia va explicar la relació de Vicent Andrés Estellés amb la ciutat de Dénia, així com l’inici de la festa Estellés i la consolidació a tot el territori valencià. “Estem disposats a passar-ho bé i a gaudir de l’esperit d’aquesta festa, que té per objectiu reforçar i defensar allò que és consubstancials amb nosaltres, allò que estimem: la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país”, va explicar Garcia. “És un orgull per a tots els deniers i denieres la difusió que Estellés va fer de la nostra ciutat i aquest homenatge que li fem cada any és un gran encert i una ocasió més per a difondre la nostra cultura, els nostres autors i la nostra llengua. Aquesta és una festa per honorar un dels nostres màxims poetes ”.cartell_estelles2013 ok

La iniciativa de les Festes Estellés va nàixer de la mà de l’escriptor Josep Lozano amb el suport de diverses entitats el juliol de 2010. La festa s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Aquell any va ser un èxit a molts llocs, però el més important és que sembla que s’ha consolidat i la gent ja espera amb ànsia el mes de setembre per poder gaudir de la poesia del poeta de Burjassot.

Check Also

La Xarxa de Alcaldes de la Marina Alta se une contra los sondeos petrolíferos

La alcaldesa de Dénia, Ana Kringe, y el alcalde de Xàbia, José Chulvi han acordado …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.